Luka Ploče: Započinje postupak dokapitalizacije

Bez autora
May 03 2010

Luka Ploče zaprimila je 27. travnja iz Ministarstva mora prometa i infrastrukture Odluku ministra o započinjanju postupka dokapitalizacije društva. Odluka je donešena na temelju točke 2. Zaključka Vlade Republike Hrvatske sa sjednice održane 18. ožujka, točke 2. Zaključka Vlade sa sjednice održane 24. ožujka i čl. 38. Zakona o sustavu državne uprave. Kako se navodi, točkom 1. Odluke propisuje se da se podržava započinjanje postupka dokapitalizacije Luke Ploče kao jedan od potrebnih i nužnih izvora financiranja za značajne investicijske programe društva za nabavu i instaliranje opreme na novim terminalima (za rasute terete i kontejnerski promet) u okviru Projekta integracije trgovine i transporta čija se infrastruktura financira sredstvima zajma IBRD-a i EBRD-a.

Luka Ploče: Započinje postupak dokapitalizacijeLuka Ploče zaprimila je 27. travnja iz Ministarstva mora prometa i infrastrukture Odluku ministra o započinjanju postupka dokapitalizacije društva, priopćeno je danas na Zagrebačkoj burzi.

Odluka je donešena na temelju točke 2. Zaključka Vlade Republike Hrvatske sa sjednice održane 18. ožujka, točke 2. Zaključka Vlade sa sjednice održane 24. ožujka i čl. 38. Zakona o sustavu državne uprave.

Kako se navodi, točkom 1. Odluke propisuje se da se podržava započinjanje postupka dokapitalizacije Luke Ploče (ZSE:LKPC-R-A) kao jedan od potrebnih i nužnih izvora financiranja za značajne investicijske programe društva za nabavu i instaliranje opreme na novim terminalima (za rasute terete i kontejnerski promet) u okviru Projekta integracije trgovine i transporta čija se infrastruktura financira sredstvima zajma IBRD-a i EBRD-a.

Točkom 2. Odluke zaduženi su članovi Nadzornog odbora koji su izabrani kao predstavnici imatelja dionica iz portfelja Republike Hrvatske da daju preporuku Upravi društva za pokretanje postupka utvrđivanja optimalne strategije povećanja temeljnog kapitala u maksimalnom iznosu do 60 milijuna eura, stoji u obavijesti.

Točkom 3. zadužena je Uprava da predloži model dokapitalizacije odnosno povećanja temeljnog kapitala, te isti predstavi većinskom vlasništvu društva u roku od 3 mjeseca od dana donošenja Odluke s ciljem da društvo, koncesionar, osigura financijska sredstva za nabavu i instalaciju opreme na novoizgrađenim terminalima u luci Ploče.

Nadalje, točkom 4. Odluke zaduženi su Uprava i Nadzorni odbor da razmotre zahtjev radnika društva za izuzimanje od prodaje dionica radi prodaje radnicima po predloženim uvjetima, da predlože model izuzimanja kako bi isti bio predstavljen Upravnom odboru fonda i Vlade RH na odlučivanje.

Uprava i Nadzorni odbor Luke Ploče pritom obavještavaju da će postupiti prema Odluci o započinjanju postupka dokapitalizacije Luke Ploče kako je Odlukom ministra Ministarstva mora prometa i infrastrukture propisano.

Zagrebačka burza svrstala je danas dionice Luke Ploče u Segment promatranja radi započinjanja postupka dokapitalizacije društva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik